SRT utbildning/resa i Yorkshire


Evenemangsdetaljer

  • Datum:
  • Kategorier: ,

När: 11-18 Juli 2014 (7 nätter)

Var: Boende i Greenclose, Yorkshire

Grottor: 150m-200m djupa SRT-grottor i ett riktigt fint landskap. Ett av de absolut finaste ställena att träna SRT! Klättervägg tillgänglig för teknikträning vid dålig väder.

Transport: Norwegian flygar till Manchester (ut 11 juli, hemresa 18 juli). Lokal transport blir i hyrbilar som samordnas – mötesledaren bestämmer hur många bilar vi hyr och vem som ska göra bokningar. Mötesledaren reser med färja i egen bil och transporterar all gemensam utrustning.

Utbildning: SRT2 och SRT3 kurser ska köras. Behörighet är respektive SRT1 och SRT2 kurser. Det går att delta i turen utan att går någon utbildning, men kursdeltagare har prioritet. SRT2 kursdeltagare med mycket dokumenterade erfarenhet kan fortsätta direkt på SRT3 i samma vecka men bara med godkännande av mötesledaren efter en bra prestation på SRT2. Man måste har SRT1 för att delta överhuvudtaget, dvs ingen grundutbildning ska köras på plats. Kursledare kan ger undantag från formella kravet av SRT1 för erfarna deltagare (dvs ni som lärde er SRT innan vi hade ett utbildningsystem).

Ekonomi: Transport, boende, mat osv är på självkostnadsbas. Kursavgiften inkluderar gemensam utrustning och dess transport och är satt till 1000kr. Ungdomar/studenter kan söka till SSF för subventionering av kursavgiften (max 3000kr avsatt – om fler än tre personer får stipendiet då blir summan mindre). Man måste söka genom att skriva ett personligt brev till mötesledaren och vara beredd att skriva en reserapport för publicering i Grottan vid hemkomsten.

Platser: Mängden av platser begränsas till 20, varav 4 är instruktörer.

Anmälan: Till mötesledare, Mark Dougherty mark.sebastian.dougherty@gmail.com Meddela vilken kurs du vill anmäla sig till och ge datum/plats på SRT kurser du har varit på (eller ger en kort beskrivning av din erfarenhet om du saknar SRT1 kvalifikation).

Frågor. Kan ställs via e-post eller på 0703002536

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.