SRT-1 Kurs Stollgruvan


Evenemangsdetaljer

  • Datum:
  • Kategorier:

SRT-kurs 11-12 Maj

Obs, kursen är för närvarande full. Fyll gärna i intresseanmälan för kurs längst ner så informerar vi när nästa kurs ges.

Nu är det dags för en efterfrågad SRT-1 kurs. Kursen kommer att hållas i Hedesunda och i Stollgruvan i närheten av Hofors helgen den 11-12 maj. Vi börjar kursen kl 10 på lördagen i Hedesunda. Där vi kommer varva grundläggande teori med praktiska övningar i en lokal som medger att flera kan klättra samtidigt under nära bevakning och instruktion från instruktörerna. Instruktörer på denna kurs kommer vara Kristian Lyberg, Johannes Lundgren, och Magnus Strömhäll, samt eventuellt en hjälpinstruktör. Dag 2 förflyttar vi oss till stollgruvan, ett öppet dagbrott i närheten av Hofors. I gruvan har vi för-riggat ett antal leder av varierande svårighetsgrad. Tonvikten här ligger på intensiv övning av teknikmoment fram till ca kl 16.

Kurskostnad är SRT1-kursen är 1000 kr per deltagare. Denna kostnad inkluderar kurskompendium och lån av utrustning. Kostnad för övernattning mellan dag 1 och 2 ingår inte i kursavgiften, men kan ordnas på flera sätt. Vid Gruvan kan man tälta, där det finns en primitiv grillstuga där man kan sova på träbänkar i mån av plats om man tar med liggunderlag och varm sovsäck. Tillgång till utedass finns men ej vatten. För er som vill ha mer bekvämligheter finns ett antal vandrarhem/pensionat i närheten av gruvan, allra närmast ligger B&B Råbacka pensionat. För mer info om boende se t.ex. visithofors.se.

Mat under kursens ordnar man själv. Dag 1 är det bra att ta med både lunch och mellanmål, då det inte kommer finnas möjlighet att handla förrän sent på kvällen. Om du inte har tillgång till bil kan det vara bra att planera maten i förväg. Det finns mataffärer och restauranger i Hofors. Grillmöjligheter finns vid gruvan på kvällen.

Utrustning som krävs för själva klättringen finns att låna för er som inte har egen. För övrig utrustning se mer utförlig information under ”Kurser” under fliken ”OM SSF”. Här kan du läsa mer ingående om SRT1 kursens innehåll, utrustningskrav och vilka förkunskaper som krävs innan du anmäler dig.

Vid frågor går det bra att kontakta Kristian Lyberg, kristian@lyberg.eu. Vi kommer också ha ett obligatoriskt webbmöte ett par veckor innan kursen där vi introducerar kursen samt tar eventuella frågor.

Observera att om du vill gå en SRT-kurs men inte har möjlighet den 11-12 maj gör då en intresseanmälan via länken nedan. Detta gäller även dig som tidigare mejlat ditt intresse, vi behöver veta vilka som fortfarande är intresserade. Gör du intresseanmälan via länken nedan kommer vi skicka ut meddelande när nästa SRT-kurs kommer.

Intresseanmälan för framtida SRT-kurser

Författare: Kristian Lyberg

Gir! Why was there bacon in the soap?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.