SRT-1 Kurs Stollgruvan


Evenemangsdetaljer

  • Datum:

SRT-1-kurs 26-27 oktober

Nu är det dags för en efterfrågad SRT-1 kurs. Kursen kommer att hållas i Stollgruvan, ett öppet dagbrott i närheten av Hofors helgen den 26-27 oktober. Vi börjar kursen kl 10 på lördagen vid parkeringen till Stollgruvan. Där vi kommer varva grundläggande teori med praktiska övningar under nära bevakning och instruktion från instruktörerna. Instruktörer på denna kurs kommer vara Johannes Lundberg, Kristian Lyberg, Petter Österberg och Lina Lindén. Dag 2 förflyttar vi oss upp till Stollgruvan. I gruvan har vi för-riggat ett antal leder av varierande svårighetsgrad. Tonvikten här ligger på intensiv övning av teknikmoment fram till ca kl 16.

Kurskostnad är SRT1-kursen är 1000 kr per deltagare. Denna kostnad inkluderar kurskompendium och lån av SRT-utrustning. Kostnad för övernattning mellan dag 1 och 2 ingår inte i kursavgiften, men kan ordnas på flera sätt. Vid Gruvan kan man tälta, där det finns en primitiv grillstuga där man kan sova på träbänkar i mån av plats om man tar med liggunderlag och varm sovsäck. Tillgång till utedass finns men ej vatten. För er som vill ha mer bekvämligheter finns ett antal vandrarhem/pensionat i närheten av gruvan, allra närmast ligger B&B Råbacka pensionat. För mer info om boende se t.ex. visithofors.se.

Mat under kursens ordnar man själv. Dag 1 är det bra att ta med både lunch och mellanmål, då det inte kommer finnas möjlighet att handla förrän sent på kvällen. Om du inte har tillgång till bil kan det vara bra att planera maten i förväg. Det finns mataffärer och restauranger i Hofors. Grillmöjligheter finns vid gruvan på kvällen.

Utrustning som krävs för själva klättringen finns att låna för er som inte har egen. För övrig utrustning se mer utförlig information under ”Kurser” under fliken ”OM SSF”. Här kan du läsa mer ingående om SRT1 kursens innehåll, utrustningskrav och vilka förkunskaper som krävs innan du anmäler dig.

Vid frågor går det bra att kontakta Johannes Lundberg, johalund@gmail.com . Vi kommer också ha ett webbmöte en veckor innan kursen där vi introducerar kursen samt tar eventuella frågor.

Obs, kursen är nu full. Använd länken nedan för att göra en intresseanmälan inför kommande kurser.

Observera att om du vill gå en SRT-kurs men inte har möjlighet den 26-27 oktober gör då en intresseanmälan via länken nedan. Detta gäller även dig som tidigare mejlat ditt intresse, vi behöver veta vilka som fortfarande är intresserade. Gör du intresseanmälan via länken nedan kommer vi skicka ut meddelande när nästa SRT-kurs kommer.

Intresseanmälan för framtida SRT-kurser

Författare: Kristian Lyberg

Gir! Why was there bacon in the soap?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.