SSFs årsmöte 2022, Medelpad


Evenemangsdetaljer

  • Datum:
  • Kategorier:

Årsmötet är som vanligt kristi himmelsfärdshelgen (torsdag eftermiddag 26 till söndag förmiddag 29 maj), och vi kommer att utgå från Utsiktens Turistgård (med utsikt över Indalsälven) i Sillre nära Liden, cirka 6 mil från Sundsvall (riksväg 86 passerar Utsikten, med bussförbindelser från Sundsvall till Liden, hämtning kan ordnas om du meddelar när du planerar att komma).

Anmälan
Enklast anmäler du dig på speleo.se genom att följa den här länken!

utflyktslistan står besök till Midskogsberget med sin fantastiska rasbrant med flera grottor, där den längsta är Medelpads landskapsgrotta Drömgrottan! Några kilometer österut ligger Nolbykullen med Nolbyskrevan med sina tränga men djupa grottor. Från toppen av Nolbykullen går också en vandringsled med utsikt över kusten utanför Kvissleby. I närheten av Utsikten, men på andra sidan länsgränsen, finns den nya nationella geoparken Döda fallet. Och förstås den thailändska paviljongen till Chulalongkorns minne. För den som kan tänka sig en längre tur finns Snödskallegrottan i närheten av Ånge. I Indalsälven, som rinner nedanför Utsikten, finns kanotleder för den som tar med sig egen kanot eller kajak. Och för klättrare finns flera klätterleder på Midskogsberget ovanför rasbranten (men ta med eget rep, utrustning och klätterpartner!). Lite längre bort finns Alnön med sin spännande geologi och utanför Härnösand finns flera fina tunnelgrottor vid Smitingen. Åker du bil och kommer söderifrån så finns också flera grottor i Hudiksvallstrakten med Bodagrottorna i Iggesund som givet pausbesök (du har då ca 16 mil kvar att köra till Utsikten).

Preliminärt program:
Torsdag eftermiddag: middag, kvällsaktiviteter.
Fredag dagtid: Utflykt till Snödskallegrottan alternativt Döda fallet med mera.
Fredag kväll: Middag, 19:30 årsmöte (Zoom-länk).
Lördag dagtid: Utflykt till Midskogsberget och Nolbykullen.
Lördag kväll: Middag, kvällsaktiviteter.
Söndag: Hemresa under förmiddagen.

Årsmötet äger rum fredagen den 27 maj kl 19:30 på Utsiktens turistgård eller över Zoom om du inte kan delta själv.

Hur tar man sig till Utsikten?
Med egen bil riksväg 86 från Sundsvall (60 km) alternativt riksväg 87 till riksväg 86 från Östersund (150 km).
Annars tåg till Sundsvall och buss 30 till Liden (ca en timme från Resecentrum Sundsvall). Meddela beräknad ankomsttid till Liden genom att mejla info@speleo.se, så ordnar vi upphämtning! För busstider, se Din Tur (www.dintur.se).

Boende
Vi kommer att bo på Utsiktens turistgård (utsikten.nu). Det finns möjlighet att bo inomhus i säng för de som önskar, ta då med egna sängkläder/sovsäck liksom handduk! Det finns också plats att ställa husbil (men tillgång till el är osäker) eller att tälta.

Mat
Säg till om du är vegan, vegetarian eller har några intoleranser eller allergier genom att mejla info@speleo.se! Du som har varit på årsmöte tidigare kommer att känna igen upplägget med arbetslag som fixar frukost och kvällsfika, plus att utflyktslunch blir matsäck som ordnas i samband med frukost. Ta med termos och ”smörgåslåda”!

Kvällsprogram
Vi efterlyser som vanligt programpunkter till kvällarna! Har du gjort någon grottresa nyligen? Eller vill berätta om ett projekt? Något annat? Hör av dig till info@speleo.se!

Avgifter
Deltagaravgift:
vuxen 500 kr
ungd0m 6-18 år 250 kr
barn under 6 år gratis
över Zoom-länk naturligtvis gratis

Boende:
inomhus (3 dygn), per person: 500 kr
husbil (3 dygn): 500 kr
tält (3 dygn): 400 kr
eget boende på annan plats: 0 kr

Mat:
vuxen 500 kr
ungd0m 6-18 år 300 kr
barn under 6 år 100 kr
självhushåll: 0 kr

Betalning
Via Swish till 123-5787650 eller sätt in deltagaravgiften på plusgiro 634208-3 alternativt bankgiro 5002-0494.

Anmälan
Enklast anmäler du dig på speleo.se genom att följa den här länken!
Har du problem att komma åt anmälningsformuläret? Mejla din anmälan till info@speleo.se!

Årsmöteshandlingarna
Verksamhetsberättelse 2021
Resultaträkning 2021
Balansräkning 2021-12-31
Noter för Resultaträkningen och balansräkningen
Budgetförslag för 2022
Dagordning
Protokoll årsmöte 2021
Uflyktsguide

Årsmöteshandlingarna skickas också ut till alla som anmält sig! Vill du delta över Zoom? Använd då länken https://nrm-se.zoom.us/j/67412051203?pwd=WG8vU1lHdHVVa2RxekFmQVhHTDE0UT09