Fjällmöte Björkliden


Evenemangsdetaljer


Eventet är uppdaterat (26 juli) med mer information. Se nedan rubriker.

Ursprungligen var det tänk att årets fjällmöte skulle vara i i Bonådalen i Norge för att uppmärksamma Tjorveprojektets 25-års jubileum tillsammans med NGF. På grund av corona har NGF beslutat att skjuta på årets möte till 2021. Efter en del funderingar har vi i SSF beslutat att kalla till ett fjällmöte i Björkliden. Önskemål har funnits på både Korallgrottan och Bjurälven men då det krävs tillstånd från länsstyrelsen för bägge har detta tidsmässigt inte gått att genomföra.

Björkliden erbjuder flera grottor längs Koppasjokken, bland annat Övre Koppasjokksgrottan och Koppashåla. Våtdräkt är att rekommendera. SRT krävs inte om man inte också tänker göra en tur till Vadve.

Vandringen från parkering vid Björklidens fjällstation är kort och lätt (ca 2 km) men ganska många höjdmeter (ca 200 m). Vi kommer inte att ordna gemensamma toaletter eller liknande för mötet utan alla förväntas ta med sig tält och utrustning som krävs för att bo på fjället.

Det behövs ingen formell anmälan för att delta i mötet men vill man annonsera sitt deltagande i förväg kan man bocka i att man kommer på eventet på facebook. Vi kommer heller inte att ha någon lägeravgift.

Gammal information…

Informationen inför fjällmötet 1996 är till stor del fortfarande giltig. Bland annat beskrivs lite om de grottor som finns i området. Artikeln från Grottan 1996 nr 2 finns att läsa här (PDF):

I ovan artikel refereras till flera äldre artiklar publicerade i Grottan. Här kommer länkar till dessa:

Lägerplatsen

Lägerplatsen kommer att bli på samma plats som fjällmötet 1996, vid trädgränsen 1,5 km SSV om Björklidens station nära ingången till Koppashåla. Lägerplatsen är alltså platån öster om den sydligaste liften i liftsystemet.

Någon exakt koordinat till lägerplatsen finns inte, men ungefär SWEREF99: N 7591208, E 650913. Se även bild nedan med den tänkta platån inringad. Vandringen sker längs en av servicevägarna för skidanläggningen.

Länk till ungefärlig lägerposition på Google Maps

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.