Fjällmöte 2014


Evenemangsdetaljer


2014 års fjällmöte kommer att kunna bjuda på rejäl grottning. Flera av grottorna är utpräglat vertikala, men det finns också möjligheter att besöka horisontella delar av flertalet kända grottor i området.

Vadvedalen har besökts av SSF:are flera gånger tidigare, men allra längst uppe i dalen mot NV är det relativt få personer som har varit.

Sommaren 2013 hittades fem nya grottingångar som ledde ner till redan kända eller nya grottor. Möjligheterna till nyfynd bedöms fortfarande som stora.

I området har sedan 2008 bedrivits utforskning av en grotta som i nuläget blivit över 2 kilometer lång (Vadveriehppi). Utöver det så finns ett antal ytterligare grottor som inte är färdigutforskade ännu. Med grävning/rensning i de inte delarna av ett par av grottorna (Rodelbanan, Tvillingsalsgrottan) finns det goda chanser att komma vidare till något större.

En av grottorna som har varit känd sedan tidigare (Golfbanan) finns ett behov att kartera om i stort sett hela grottan, vilket kan bli ett utmärkt tillfälle att ordna en utbildning i grottkartering för den som är intresserad.

Anmäl ditt intresse till epostadressen fjall14@speleo.se

[mapsmarker marker=”5″]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.