Välkommen till 2024 års årsmöte!
I år återvänder vi till Bohuslän och västkusten! Det är nu 22 år sedan vi senast hade årsmötet i Bohuslän så vi är nog många som inte var med då! Vi kommer att utgå från Örtagården i Lane-Ryr en mil utanför Uddevalla. I år har vi ett överflöd av grottor men också möjligheter att prova repklättring, kryplådan och inte minst träffa likasinnade!
Boende
Örtagården i Lane-Ryd. Möjligheter att bo inomhus, tälta eller husbil/husvagn.
Ta med
Ta med egna sängkläder eller sovsäck, liksom handduk. (Tält och liggunderlag om du tältar!)
Termos och matlåda för matsäck (lunch) under utflykterna.
Oömma kläder, gärna overall och stadiga skor. Hjälm och pannlampa. Handskar och knäskydd kan vara bra. Kanske också egen SRT-utrustning (behövs inte för utflykterna!).
Varma kläder för utomhusbruk.
Kamera, kikare och lupp samt flora och fågelbok om du har!
Preliminärt program
Torsdag 9 maj, eftermiddag och kväll
De flesta av oss anländer under eftermiddagen till Örtagården.
Geolog Thomas Eliasson (Årets Geolog 2023) introducerar oss till områdets spännande geologi och lägger grunden för vår förståelse av grottorna. Erik Agrell tar vid och berättar mer om ett av besöksmålen, Ulorna (se också senaste numret av Grottan!).
Fredag 10 maj
Utflykt till Borgilagrottorna och/eller Ulorna
Fredag 10 maj kl 19:00: Årsmöte för Sveriges Speleologförbund
Örtagården (med möjlighet att delta över Zoom). Om du inte har möjlighet att delta på plats går det bra att delta över Zoom (länk finns här och kommer också att skickas ut till alla anmälda). Förslag (motion) till årsmötet ska ha inkommit till styrelsen senast fyra veckor innan (senast 12 april). Årsmöteshandlingar (dagordning, ekonomiska redovisningar, budget, årsberättelse med mera) kommer att finnas tillgängliga här på speleo.se och skickas ut per e-post till alla anmälda.
Lördag 11 maj
Utflykt till Ulorna och/eller Borgilagrottorna
Lördag 11 maj, kväll
Här finns det gott om tid för just din presentation! Har du rest, eller fördjupat dig i något spännande ämne? Dela gärna med dig av dina bilder och berättelser, kort eller långt!
Söndag 12 maj, förmiddag
Hemresa! Passa på att besöka några av de många grottorna som finns i närheten
Anmälan
Nu är det för sent att anmäla sig via speleo.se! Men om du ändå vill delta, kanske bara någon av dagarna, skriv till info@speleo.se! Det finns fortfarande några sängplatser kvar på Örtagården, men det kan bli svårt att ordna middag för dig som anmäler dig efter 2 maj.
Avgifter
Deltagaravgift årsmötet 2024
Vuxen: 300 kr
Ungdom 6 – 18 år: 50 kr
Barn under 6 år: 0 kr
Årsmöte över Zoom-länk: 0 kr: Du deltar i årsmötesförhandlingarna på distans över en Zoom-länk.
Endast årsmöte: 0 kr: Du deltar endast under årsmötet på fredag kväll.
Deltagaravgiften går till hyra av gemensamma lokaler och andra gemensamma kostnader.
Mat årsmötet 2023
Vuxen: 650 kr
Ungdom 6 – 18 år: 325 kr
Barn under 6 år: 100 kr
Självhushåll: 0 kr
Maten inkluderar middag torsdag, fredag och lördag; lunch (utflyktslunch) fredag, lördag (och söndag); frukost fredag, lördag och söndag; kvällsfika torsdag, fredag och lördag.
Boende
Sängplats (3 dygn), pris per person: 500 kr
Tält (3 dygn), pris per tält: 100 kr
Husbil/husvagn (3 dygn), pris per husbil/husvagn: 200 kr
Eget boende på annan plats: 0 kr
Att ta sig dit
Örtagården ligger 10 km öster om Uddevalla i Lane-Ryr. Om du inte kommer i egen bil så kan du använda Västtrafiks reseplanerare för att hitta ett alternativ som passar dig för att ta dig till busshållplats Lane-Ryr. Om du behöver skjuts, hör av dig till info@speleo.se eller ange det vid anmälan!
Utflyktsmål
Området erbjuder relativt lätta och ljusa grottor, men det kan vara lätt att ramla på vissa ställen. Ulorna bjuder även på ganska många höjdmeter och en vacker utsikt över Åbyfjorden. Då området i nära anslutning till grottan har häckande pilgrimsfalkar, är det av största vikt att vi tar hänsyn till häckningen och hålla låg profil vid besök, speciellt med tanke på att vi är många.
Borgilagrottorna ligger en bit nordväst om Henån på norra Orust och har en sammanhängande grottlängd på minst 250 meter och dessutom finns det flera outforskade och oregistrerade grottor i anslutning till huvudgrottorna! Precis som Ulorna är Borgilagrottorna huvudsakligen rasbrantsgrottor, med vissa inslag av förskjutningsgrottor.
Utöver vad man kan förvänta sig från västsvenska rasbrantsgrottor bjuder Borgilagrottorna på något alldeles extra i form av spännande speleotem, vilket bland annat har berättats om i Ida Fagerströms artikel i Grottan nr 4 2023.
Årsmöteshandlingar
Dagordning årsmötet 2024 (pdf)
Verksamhetsberättelse 2023 (pdf)
Balansräkning 2023 (pdf)
Resultaträkning 2023 (pdf)
Noter till bokslut 2023 (pdf)
Budget 2024 (pdf)
Hälsningar,
årsmötesarrangörerna Andreas, Christel, Ida, Jimmy, Johannes, Linn, Martin, Simon, Ulla, Ylva