Välkomna på jubileumsårsmöte!

Snart är det 2016 och i och med det fyller SSF 50 år. Traditionsenligt firar vi våra jubileumsårsmöten på Gotland, eftersom det var där förbundet bildades 1966. I år blir det den 5-8 maj vi ses. I och med att Gotland är en ö och det kräver lite extra logistik för att transportera relativt många SSF:are till ön under en av de stora turisthelgerna måste vi vara ute i god tid.

Boende och transport till och på ön

Vi kommer att hålla till på Gustavs sommargård i Fröjel (ni som var med 1986 och 1996 kommer att känna igen er, det blir en favorit i repris), några mil söder om Visby. Där finns det ett 50-tal sängplatser och gott om plats för tält.

För att hålla nere kostnaderna och se till att vi får tag på biljetter till så många som möjligt har vi bokat ett antal gruppbiljetter på färjorna. Det gör också att vi måste få in anmälningar och betalningar betydligt tidigare än vid andra årsmöten. Naturligtvis kan man boka sin egen biljett om man vill flyga till ön, eller åka vid annat tillfälle. Om man vill bo på Gustavs extra nätter utöver Karlsöutflykten, eller om man vill bo den natten, men inte åka med till Karlsö, kommentera det i anmälan så försöker vi ordna det.

Biljetter finns bokade på följande färjor:
Nynäshamn – Visby ons 4 maj 21:00-00:20
Nynäshamn – Visby tors 5 maj 11:25-14:55
Visby – Nynäshamn sön 8 maj 8:55-12:10
Oskarshamn – Visby ons 4 maj 21:00-00:15
Oskarshamn – Visby tors 5 maj 10.15 – 13.10
Visby – Oskarshamn sn 8 maj 13:45-16:40

En annan favorit som återkommer är grottbussen! Vår förhoppning är att med hjälp av allmänna kommunikationer, minibussar och grottisar med bil, transportera alla till och från båten, men hyra en stor buss under de två utflyktsdagarna. Vi som var med under grottbussens glansdagar har längtat efter dess återuppståndelse. Fortfarande kommer ett antal behöva köra bil under utflykterna och det räknar vi med att det kommer att lösa sig.

Program

Programmet är långt ifrån spikat, men tanken är att en dag ska vigas åt Lummelundagrottan med omgivningar och en dag ägnar vi åt Torsburgen och Östergarn med tillhörande grottor.

I Lummelunda ska vi självklart ordna någon form av jubileumsaktivitet och tänker oss bland annat krypning i pojkarnas gång – i tidstypiska kläder. Så lägg bort hjälmen, fram med pappskiva, keps och stearinljus! Som det ser ut just nu kommer vi att fokusera Lummelundabesöket på aktiva delarna av grottan och inte söka Länsstyrelsens tillstånd att besöka fossila systemet.

Torsburgen är en inlandsklint, som låg vid havsstranden vid baltiska issjön för 10800-10300 år sedan och här finns mindre strandgrottor att titta på. Östergarn är en klassisk klint och även här finns strandgrottor att besöka. Samt en och annan rauk och andra geologiska sevärdheter, förstås.

Stora Karlsö

För den som har möjlighet att ta sig till Gotland redan under onsdagen försöker vi ordna en utflykt till Stora Karlsö. Då detta kräver att vi är minst 15 personer, vill vi att de som är intresserade av detta anmäler sig så fort som möjligt. I priset för Karlsö-tillägget ingår mat och transporter men glöm inte att välja till en extra natt på boendet.

Årsmötesförhandlingar

Årsmötesförhandlingarna kommer att genomföras fredagen den 6/5 kl 18.30 på Gustavs Sommargård.

Jubileumsaktiviteter

Inget jubileumsårsmöte utan jubileumsaktiviteter, självklart!

Det finns många idéer och fler kommer säkert att komma innan det väl är dags, vi vill gärna ha dina synpunkter och idéer. Men några av idéerna är dessa:

  • Jubileumsmiddag
  • Caving Olympics
  • Som redan nämnts under lummelundaaktiviteten planerar vi tidstypisk krypning i Pojkarnas gång i Lummelundagrottan.
  • Utställningar, föredrag, bildvisningar från medlemmar på temat ”Det här är SSF för mig!”. Det här är med andra ord även en uppmaning till alla, oavsett om ni tänker komma på årsmötet eller inte, att bidra på något sätt. Kanske vill du visa några bilder eller filmer under ett kvällsprogram, skriva en berättelse, sätta upp några bilder eller bara berätta något. Den här punkten är öppen för alla och tolkningsutrymmet är stort, vi hoppas få bidrag från alla 50 åren – och varför inte från framtiden!

Priser och anmälan

Anmälningstiden har nu löpt ut.

Välkomna!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.