Fjällmötet 2013 – kortkort rapport

Årets Fjällmöte är avklarat. Huvudintrycket är att det blev väldigt lyckat, med flera nya grottmetrar (både torra och våta). Vi hann också med den besiktning av Korallgrottan som SSF utför vartannat år för Länsstyrelsen Jämtlands räkning. Vi passade även på att tvätta en hel del kalcitformationer som smutsats ner av besökare i grottan.

Grottstädning
Rengöring av grottvägg, med Per Fredriksson. Foto: Jonas Persson

Vi höll oss under veckan i huvudsak kring Korallgrottan och Bjurälven och hittade nya grottor i båda områdena. Ett försök att utforska ett kalkstråk öster om Stekenjokkvägen gick dock mindre bra på grund av tät dimma och regn.

I övrigt var vädret under veckan riktigt bra, särskilt de avslutande dagarna som bjöd på sensommarvärme.

En mer detaljerad presentation av nyfynden sparar vi till ett kommande nummer av Grottan.

Tillsvidare, håll tillgodo med en kort filmsnutt om grottdykning.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.