UIS-kongress 2021 2022 i Frankrike – Internationella kongressen för Speleologi


Evenemangsdetaljer

  • Datum:
  • Kategorier:

18:e UIS internationella kongress för Speleologi arrangeras i Frankrike sommaren 2021 2022!

På grund av osäkerheten kring COVID-pandemin beslutades det den 21 mars att flytta UIS-kongressen till sommaren 2022! För mer information och anmälan gå till UIS-kongressens hemsida: https://uis2021.speleos.fr/

UIS är den internationella samarbetsorganisationen för alla speleologförbund runt om i världen: https://uis-speleo.org/

Vart fjärde år arrangeras en internationell kongress någonstans i världen. Den förra arrangerades 2017 i Sydney, Australien. Denna gången kommer det vara betydligt närmre, nämligen i Frankrike. Platsen ligger nära staden Chambéry, som ligger cirka en timme från både Genevé och Lyon.

UIS-kongresserna är en fantastisk möjlighet att bredda sitt internationella nätverk för grottisar och speleologer! Här arrangeras föreläsningar på alla ämnen som relaterar till speleologi. Allt från expeditioner, utforskning, kartering och grotträddning till speleogenesis (grottbildning), arkeologi, biologi och klimatforskning! Och mycket mer!

Kongresserna är ofta föreläsningstunga, men för att mätta behovet av att faktiskt besöka grottor, arrangeras exkursioner före och efter kongressveckan, samt på onsdagen som en paus. Dessa behöver man normalt anmäla sig till långt i förväg eftersom de blir fullbokade. Så håll utkik på hemsidan:
https://uis2021.speleos.fr/programme/excursions/
https://uis2021.speleos.fr/programme/les-camps/