Fjällmöte Bjurälven 2023


Evenemangsdetaljer

  • Datum:

Sommarens fjällmöte planeras i Bjurälvsdalen den 23-29 juli 2023. Planen är att ha basläger i närheten av Övre Bjurälvsgrottan. Då man endast får tälta på angiven plats i Bjurälvens naturreservat har vi skickat in en ansökan om dispens till Länsstyrelsen som vi avvaktar svar på.

Grottorna och dolinerna väster om Colossuem i Bjurälvsdalen är väldigt sparsamt utforskade på grund av den tidsödande vandringen in och ut ur dalen. Därför har idén om att upprätta ett tältläger långt upp i dalen väckts. I samband med ytrekognoseringen i augusti 2021 (se separat artikel) hittades många nya intressanta doliner i närområdet öst och väst om den tilltänkta tältplatsen. Vilket gör att detta kan bli ett väldigt spännande fjällmöte med god potential för nyfynd!

Samtidigt finns det även kända grottor i närheten som sällan är besökta och vissa sparsamt utforskade. Den största och viktigaste är förstås Övre Bjurälvsgrottan som kräver SRT-kunskap och SRT-utrustning. Om sommaren håller sig relativt torr finns god potential att besöka grottan som under stora delar av året slukar hela Bjurälvens vattenflöde. Andra kända grottor i närheten är Svenonius grotta, Keramikgrottan samt U-grottan.

Vi avvaktar Länsstyrelsens utlåtande.

Mer info kommer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.