Sveriges Speleologförbund

Ser det här mejlet konstigt ut? Läs det i din webbläsare istället!

Välkommen till vårt tredje nyhetsbrev! Tanken är att vi ska skicka ut fyra nyhetsbrev per år med uppdateringar kring aktuella händelser och lite sista-minuten-information. Vi skickar ut det till alla som har e-post registrerad hos oss och om du inte vill ha fler nyhetsbrev så går det att tacka nej till framtida utskick med länken i slutet av mejlet. Det går också bra att läsa nyhetsbrevet i din webbläsare.

 På väg in i Rövargrottan i Kolmården.

Grottan

Nästa nummer av Grottan är nu på tryckeriet! Har du inte fått Grottan inom någon vecka, eller om den är skadad, hör av dig till info@speleo.se så skickar vi en ny! Inloggade medlemmar kommer också att kunna läsa den som pdf på speleo.se > Medlemsinloggning > Grottan digitalt. Där hittar du också äldre nummer att botanisera bland!

Dags att betala medlemsavgiften

Nu är det snart dags att förnya medlemskapet i SSF! Nytt för i år (2022) är att vi inte kommer att skicka ut ett inbetalningskort/faktura per papper med Grottan, utan alla medlemmar med e-postadress kommer snart att få ett separat mejl med anvisningar om hur man kan betala. Men du behöver inte vänta på inbetalningsmejlet utan du kan redan idag logga in på speleo.se för att se hur mycket du ska betala. Om du är osäker på hur du ska komma åt uppgifterna så kommer anvisningarna i Grottan och mejlet. Och om du vet hur mycket du ska betala så går det bra att betala utan att logga in: Swish 123-6084065, plusgiro 634208-3 eller bankgiro 5002-0494. Glöm inte att ange namn och att inbetalningen är medlemsavgiften! (Ordinarie medlemskap 350 kr, student/ungdom upp till 26 år 175 kr, familj 400 kr, dyksektionen 45 kr, gruvsektionen 15 kr, vertikala sektionen 15 kr). Nytt för i år är att det går att betala medlemsavgiften inte bara till Norsk Grotteforbund utan också till Stockholms grottklubb samtidigt som du betalar till SSF, så passa på att förnya eller gå med!

Nyårsklättring

Om vädret och corona-restriktionerna tillåter och om de ideella krafterna orkar och vill så finns det en liten möjlighet att det ordnas en Nyårsklättring i Stollgruvan, Hofors, under någon av dagarna kring nyår. Håll utkik på Facebook och speleo.se för mer information om klättringen blir av!

Årsmöte 2022

Det är långt kvar till kristi himmelsfärdshelgen 2022, men om inte några pandemier eller andra oväntade händelser ställer till det så träffas vi i Sillre i Medelpad helgen 26-29 maj! Närmare detaljer kommer allt eftersom på speleo.se och i Grottan.

Sociala medier

SSF har sedan tidigare en Facebook-grupp där alla är välkomna att bli medlemmar! Sedan höstas har vi också ett Instagramkonto som det skulle vara roligt om du vill följa. Vi har också en YouTube-kanal som just nu väntar på innehåll, men du får förstås gärna prenumerera på den redan nu!

Fotoutställning i Västerås

Om du har vägarna förbi Västerås närmaste veckan så kika in i Hörsalen, Västerås stadsbibliotek där Anna Samuelsson har en fotoutställning med en hel del underjord fram till och med den 18 december!

FSE Caves and Karst Art Contest

Och när vi ändå är inne på den kreativa skapande sidan av vår ljusskygga verksamhet: Europeiska speleologfederationen utlyser en tävling i (grott)konst, med temat grott- och karstskydd i fem kategorier: A. Painting, Sketching; B. Ceramics and Sculpture; C: Graphic Design, Mixing Techniques, Textiles, Prints; D: Art Performance, Art Video, Music, Sound; och E. Publications, Poetry. Har du något du vill bidra med? Dead-line är 31 januari och mer information finns i Contest Announcement (pdf).

IYCK2021

International Year of Caves and Karst 2021 (och 2022!)

"Explore, Understand, Protect" -- fortsätter under hela nästa år 2022!

Massor av spännande och intressanta presentationer har redan genomförts, men många fler återstår (och en del går att se i efterhand också)! Kolla in programmet på iyck2021.org/index.php/events! Sveriges speleologförbund är förstås stolt partner i IYCK2021!

FSE och UIS

Läs senaste EuroSpele Newsletter October 2021 och UIS Bulletin 63-1 som pdf:er på nätet!

God Jul och Gott Nytt År
önskar Sveriges speleologförbund!

Om bilden: Rövarkulan (Rövargrottan) vid Skvättan (Riksnummer 207). Foto: Johannes Lundberg 2014.

Kalendarium

Sverige

Fotoutställning

–18 december, Västerås stadsbibliotek: Anna Samuelsson ställer ut.

Nyårsklättring?

Nyårshelgen, Stollgruvan, Hofors, Gästrikland: Planer finns, men ännu osäkert. För information, se speleo.se och Facebook!

Grottan

20 februari: Dead-line för artiklar till Grottan 1/2022!

Arbetshelg

12–13 mars, Stockholm: Mer info kommer på speleo.se!

Årsmöte 2022

26–29 maj, Sillre, Medelpad: Mer information kommer i Grottan och speleo.se!

SRT-kurser

Våren 2022, datum och plats kommer senare: Intresserad av grottklättring (SRT)? Anmäl dig i anmälningsformuläret längs ner på kurs-sidan på speleo.se så kontaktar vi dig senare!

Internationellt

FSE Caves and Karst Art Contest

31 januari 2022, deadline! Mer info som pdf!

14th International Symposium on Pseudokarst

Våren 2022, Świętokrzyskie, Polen: 14pseudokarst.wonders4you.com

36th Brazilian Congress of Speleology

20–23 april 2022, Brasília, Brasilien: 36cbe.org.br

EuroKarst 2022

22–25 juni 2922, Málaga, Spanien: www.eurokarst.org

Climate Change, The Karst Record IX (KR9)

17–20 juli 2022, Innsbruck, Österrike: www.uibk.ac.at/congress/kr9

25th International Conference on Subterranean Biospeleology

18–22 juli 2022, Cluj-Napoka, Rumänien: www.25icsb.com

18th International Congress of Speleology

24–31 juli 2022, Savoi Mont-Blanc, Frankrike: uis2021.speleos.fr

19th International Congress of Speleology

27 juli–2 augusti 2025, Belo Horizonte, Brasilien

 

Gå gärna med i SSF:s Facebookgrupp, följ oss på Instagram, prenumerera på vår YouTube-kanal, sök i grottdatabasen eller besök vår hemsida för sista-minuten-information!

Lägg till Sveriges speleologförbund med e-postadressen mailsender@speleo.se till dina kontakter så minskar du risken att nyhetsbrev och andra utskick hamnar i skräpbrevlådan.

Klicka här om du inte vill ha fler nyhetsbrev från SSF.

Click here to unsubscribe.

 

Vår adress är:

Box 16013
720 16 Västerås,
Sverige

E-post: info@speleo.se